Koersbal in Buurt- en Biljartcentrum Castricum

Castricum – Vanaf maandag 7 september start de koersbalclub in het Buurt- en Biljartcentrum aan de Van Speykkade 61. De koersbalclub speelt dan iedere maandag van 13.30 tot 15.30 uur. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op jeu de boules. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van “Meer bewegen voor ouderen” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar. Het ene team met vier zwarte en het andere team met vier bruine ballen. De bedoeling van het spel is om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje.

De bollen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal snel ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft. Belangstellenden kunnen op maandagmiddag langskomen of eerst even bellen met Wim Laan (0251 310451).

Bron: De Castricummer