Cultuuromslag bij biljartverenigingen toont toenemende solidariteit in lastige tijden.

Prominente en vernieuwende verenigingen als Horna uit Hoorn, BV Acquit uit Woerden, ’t Ivoor uit Boxtel en Buurt- en Biljartcentrum Castricum nemen voortouw

Het was jarenlang een groot probleem voor de KNBB: relatief veel biljartclubs die alleen hun competitie spelende leden aanmeldden als lid van de KNBB, maar de overige spelers niet.

Inmiddels lijkt er sprake van een trend dat steeds meer biljartclubs ook hun niet-competitie spelende leden aanmelden als lid. De komende weken verschijnen op KNBB.nl uitgebreide artikelen over vier prominente clubs waar dit onlangs is gebeurd: het biljartbolwerk Horna uit Hoorn, het op jeugd gerichte BV Acquit uit Woerden, het gloednieuwe Buurt- en Biljartcentrum Castricum en één van de snelst groeiende verenigingen van ons land, ’t Ivoor uit Boxtel.

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Dat deze prominente en vernieuwende clubs deze stap hebben gezet, verheugt ons zeer. We hebben met deze clubs frequent contact gehad, bijvoorbeeld publicitair, bij het opstellen van benodigde documenten voor vernieuwing, of in contacten met gemeenten. Eigenlijk de taak die wij als KNBB altijd uitvoeren: clubs helpen zo succesvol mogelijk te zijn.”

“Eigenlijk zonder uitzondering zagen deze clubs zelf de waarde in van al hun leden aanmelden i.p.v. alleen de competitiespelende leden, en dat dit passend was binnen hoe KNBB en de clubs van elkaar kunnen profiteren"
KNBB-directeur Willen La Riviere

“Eigenlijk zonder uitzondering zagen deze clubs zelf de waarde in van al hun leden aanmelden i.p.v. alleen de competitiespelende leden, en dat dit passend was binnen hoe KNBB en de clubs van elkaar kunnen profiteren. Sowieso horen we van steeds meer clubs en leden waardering voor onze inzet voor hen in deze zware coronatijden, dus we hopen en verwachten dat komende maanden veel clubs het voorbeeld gaan volgen van Horna, Acquit, ’t Ivoor en het Buurt- en Biljartcentrum Castricum.

Bron: KNBB