NK 38/2 Overgans- en topklasse 2022

Op zaterdag 26 en zondag 27 maart is de Nationale Finale 38/ Overgangs- en Topklasse gespeeld in het Buurt- en Biljartcentrum in Castricum. In het totaal 12 spelers bonden de strijd aan om de titel Nederlands kampioen. De wedstrijdleiding was in handen van Cees Burgmeijer en Wim Schermer.

De finale bleef tot het laatst aan toe spannend, de twee laatste partijen tussen Tonny Swart tegen Ronald van der Made en Jurgen Toorneman en Leon Dudink moesten bepalen wie zich kampioen mocht noemen. Tonny Swart behaalde de titel Nederlands Kampioen in de overgangsklasse en Jurgen Toorneman mocht zich, na een spannende partij tegen Leon, Nederlands Kampioen in de topklasse noemen.

Over het hele toernooi is goed gespeeld met hoge series door diverse spelers, waarbij de hoogste serie van Nick Dudink van 187 in een partij van 3 beurten het vermelden waard is.

Spelers, arbiters, publiek en organisatie kunnen terugkijken op een mooie finale die voor de eerste maal in het Buurt- en Biljartcentrum Castricum gespeeld werd.